Strona główna / Now Foods

Now Foods

Wiele zmieniliśmy w NOW. Analizujaśc minione lata, możemy stwierdzić, że wciąż idziemy drogą wytyczoną 40 lat temu.

Uczestniczymy w opracowywaniu metod analitycznych dla branży. Choć pozornie nie ma to większego znaczenia, uważamy, że szereg metod pozostawia wiele do życzenia. Na przykład standardowa metoda USP przyjęta przez większość laboratoriów stosuje miareczkowanie bez rozróżniania utlenionej i pierwotnej formy witaminy C. Nasze badania różnych produktów dostępnych na rynku wykazują przynajmniej 10% zawartości utlenionej formy witaminy w większości produktów, a nawet więcej w przypadku kończącego się okresu przydatności.

Opracowaliśmy metodę chromatografii cieczowej, która pozwala na rozróżnienie obu form, a w razie potrzeby stosujemy zmiatacze w opakowaniach, aby zapobiegać utlenianiu. Ponieważ konsumenci kupują witaminę C jako przeciwutleniacz, utleniona forma na pewno im się nie przyda. Choć ludzkie ciało potrafi przetworzyć formę utlenioną na naturalną, dzieje się tak kosztem innych przeciwutleniaczy. Nasz pracownik Dr Joseph Zhou jest recenzentem Programu Badań Laboratoryjnych Amerykańskiej Organizacji Chemii Analitycznej (AOAC) i może zaproponować praktyczne informacje na temat nowych metod badania.

Posiadamy jedno z najlepszych laboratoriów mikrobiologicznych w branży i przedstawiamy branży rekomendacje na temat standardów. W razie wykrycia zanieczyszczeń w surowcach organicznych, odmawiamy ich przyjęcia lub zwracamy je producentowi.

Przodujemy w rozwiązywaniu nowych problemów technicznych. Na przykład uzyskaliśmy gwarancje od naszych dostawców, że nanotechnologia nie będzie wykorzystywana w dostarczanych nam surowcach. Obecnie trwa proces uzyskiwania gwarancji od dostawców, że nie stosują żadnych materiałów od zwierząt klonowanych. Możemy stwierdzić, czy dostarczane surowce poddano naświetlaniu, gdyż prowadzimy mikrobadania i odczyt zerowy potwierdza użycie naświetlania. Naświetlanie to proces obróbki powszechnie stosowany w przemyśle zielarskim, mający niekorzystyny wpływ na właściwości produktów. Odrzucamy wszystkie naświetlane surowce.

Branża kosmetyczna ma trudności od początku działalności Komisji Norm NNFA. Nie stosujemy parabenów w naszych produktach i drastycznie obniżyliśmy zawartość innych środków chemicznych dzięki stosowaniu naturalnych środków konserwujących w wielu produktach. Wyprzedzamy konkurencję w tym obszarze.

W przyszłości zamierzamy realizować naszą misję; czyli oferować produkty i usługi wysokiej jakości pozwalające ludziom prowadzić zdrowszy tryb życia.

© copyright PRO Natura | powered by HYDRAportal

Design by deep line